Eerste schooldag. Bloemen feestdag ? In sommige landen wel

Eerste schooldag. Bloemen feestdag ? In sommige landen wel

Eerste schooldag. In somnige landen wordt deze dag gezien als een (grote) bloemen feestdag. Drukke week hebben wij had deze week daar door. Wij waren bezig met laden voor de eerste schooldag in Rusland. Die is altijd  1 September daar en het is een leuke gewoonte en traditie om bloemetje voor de jufvrouw mee te nemen.

Best schattig te zien alle kindertjes naar shool te zien gaan met bloemen. Grote bloemenzee. Prachtig. Ik vraag mij af waarom is het hier geen gewonte is om af en toe bloemetje naar school mee te nemen. Gewoon het gebaar van aandacht en waardering. Maar goed, het is gewoon een gek idee, gaat toch niet gebeuren.

Wij kopen, verwerken en exporteren bloemen en planten de hele wereld over elke dag maar toch feestdagen zijn altijd bijzonder. Niet alleen omdat het veel veel meer moet gekocht, gesorteerd, ingepakt en verstuurd worden, maar ook omdat wij zo veel mensen mee blij maken.

Ik hou van bloemen en ondanks extra drukte vind altijd leuk en een beetje spannend te zien alle vrachtautos die worden bij ons geladen voor elke feestdag weer.

Wij hadden eijgenlijkk geen tijd om veel fotos te maken maar soms kan je het niet laten om je telefoon te pakken en even snel eentje schieten. Hier is een kijkje in ons bedrijf deze week.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen